In juli werd ik uitgenodigd voor een huisreiniging in Arnhem: na de verbouwing woonde dit stel dertigers al een jaar in hun huis, maar voelden zich absoluut niet fijn in de woning.

We zijn aan het werk gegaan, ruimden eerst de aardstralen en wateraders op en aansluitend werd in iedere ruimte het emotionele geheugen van de woning opgefrist. Toen we richting zolder gingen bleek dat de man zich daar nooit op zijn gemak voelde en er eigenlijk ook nu niet naar toe wilde. Uiteindelijk gingen we toch en tijdens de reininging verkrampte zijn houding en tegelijkertijd die van zijn partner. Het leek voor de man alsof hij een strop om zijn nek had. De eerste gedachte was aan een vorig leven van hem, of van iets dat ooit op die plek gebeurd was.
(Overigens bleek een aantal weken later wat het was…)

Uiteindelijk hebben we het huis energetisch gereinigd, en is het opgeleverd zonder aardstralen, zonder emotionele trauma’s en met hoge energiewaardes in balans. Bij de nabespreking bleek dat een zeer gevoelige onderhoudsmonteur, die eerder op zolder werkzaamheden had gedaan, hen geadviseerd had het huis energetisch te laten reinigingen. Hij voelde zich op die zolder totaal niet op zijn gemak. Op basis van zijn advies kwamen ze via Google en “huisreiniging” bij mij terecht.

Enkele weken later sprak ik “toevallig” een zeer gevoelig iemand over hetgeen emotionele trauma’s met de energie van de bewoners doen. Ik noemde anoniem bovenstaand voorbeeld uit Arnhem en als vanzelf kwamen we bij de desbetreffende woning uit. Het bleek dat hij “klusjesman” was en hij wist mij te vertellen welk drama zich jaren geleden had afgespeeld daar op zolder. Iemand had zich door ophanging van het leven beroofd.

Zowel de bewoners, als de onderhoudsmonteur en mijn “klusjesman” zijn allemaal zeer gevoelig. Toeval? Daar geloof ik al lang niet meer in.

Ter geruststelling heb ik de bewoners gebeld en gevraagd of ze wilden weten wat er in hun huis ooit gebeurd was. Dat wilden ze zeker en ze waren blij met de verklaring.

Waarom de man op zolder zo heftig reageerde op dat emotionele trauma? Precies zullen we het nooit weten. Het kàn zijn dat hij in een vorig leven een soortgelijke ervaring heeft gehad die door deze ervaring geheeld is. Je woont immers nooit toevallig ergens…

September 2022, dit verhaal is gepubliceerd met toestemming van de betrokkenen.

Wil jij weten of  in jouw woning heftige emotionele gebeurtenissen hebben plaatsgevonden?