Hoewel er in huis geen donkere /duistere lading hing, voelde ik me er wel vaak leeg, afgevlakt, onrustig en benauwd. Dat een huisreiniging steeds weer in mn hoofd oppopte was voor mij reden genoeg om er iets mee te doen (ook al was het voor medebewoners ver-van-de-bed-show).

Om de één of andere reden belandde ik op de website van Henk, yep hier moet ik zijn. Zijn eerste analyse bevestigde mijn gevoel en liet ik daarom opvolgen door een huisreiniging op afstand. Wat vond ik dit fascinerend en leerzaam. Sowieso om het samen te doorlopen, hoe het werkt en dat het zelfs zo op afstand zo’n krachtige werking heeft. Ik werd stil van het direct voelbare effect en het feit dat ‘het’ zo binnen bereik ligt/lag.

Er zijn nu twee weken voorbij en hoewel uitbalanceren en uitlijnen nog in volle gang is (niet altijd even comfortabel), bemerk ik bij mezelf, bij medebewoners en de sfeer in huis best wat effect en (subtiele) positieve veranderingen.. De Merkaba-oefening voelt als een fijn en krachtig ritueel om me dagelijks te verbinden met ‘het grotere geheel’ en lekker veel licht/lichtheid door te laten stromen. Dankbaar mens hier 🙂.