henk-janssen

3 t/m 8 augustus 2019, reis naar de Externsteine in Duitsland.

5 dagen rondzwervend door een gebied met een grote historie. In het Teutoburgerwoud was o.a het dat Herman in 30 na Cr de romeinen tegenhield en versloeg.

2019 08 05 1e channeling Externsteine

Wat is het wat hier zo drukkend, zo duister aanvoelt, dat pijn in de maag geeft, dat voelt alsof het zwaar wordt, dan weer lichter wordt? 

Dat voelt alsof het onderdrukkend is, alsof het je klein wil houden of alsof je er vandaan wil blijven. Dat voelt alsof het slechts een paar reusachtige stenen zijn, mooi en laten we weer verder gaan. 

En hoe komt het dat zovelen anderen hier eenvoudigweg hieraan voorbij gaan? Is het dat je overgevoelig bent, dat je angstig bent, je mee laat nemen door je verbeelding of is er iets anders aan de hand?

Het verschil tussen diegene die hier ogenschijnlijk ongemerkt doorheen lopen en diegenen die hier enige hinder van ondervinden is het niveau van bewustzijn en daarin onderscheiden wij er grofweg gezegd drie. 

De mens in de afgelopen eonen leefden in onderdrukking. Leefden in een onwetende gevangenschap. Onderdrukt door hogere machten en afgesloten van jullie eigen Goddelijke Kern. Zoekend naar deze kern buiten jezelf. 

De mens die hier doorheen loopt zonder enige vorm van hinder te ondervinden is de mens die dit bewustzijn nog als de dagelijkse realiteit ervaart. Voor hen is dit slechts een plek als wonder der natuur, als prachtige beleving. Een die ze op sommige momenten wellicht wat kan raken, die iets in de mens wakker kan maken, doch die past bij de huidige staat van zijn. 

Zoals deze plek al heel lang gebruikt wordt ter onderdrukking van de eigen menselijk grootsheid. Niet dat deze plek om deze reden is ontstaan, maar omdat deze door velen op deze wijze in ingezet. Waar veel macht is misbruikt. Donkerte naar toe is getrokken, waar min- en pluspolen elkaar vinden. 

extern doorkijk kopieextern 1 kopieextern ant. graf kopieextern graf kopieextern totaal kopieextern zonnig kopie