henk-janssen

Wat maakt dat een woning energetisch ongezond is? 
Er zijn grofweg een drietal oorzaken aan te wijzen waarom een woning energetisch ongezond is.

 1. De ondergrond, de plek waar de woning staat
  • 1.De historie van de plek. 
  • 2.De aanwezigheid van aardstralen, leylijnen, vortexen, krachtplekken, etc.
  • 3.Industrie- en oude ziekenhuisterreinen die een woonbestemming hebben gekregen zonder de energetische bestemming te veranderen. 
 1. De geschiedenis van de woning zelf en het totaal van zijn bewoners.
  • 1.Hebben er veel gezinnen / mensen gewoond en wat zijn hun emotionele ervaringen.
 1. De inventaris van een woning.

Ad. 1.1. (De geschiedenis van de plek)
Als er op plekken waar in het verleden heftige gebeurtenissen zoals oorlogen hebben plaatsgevonden dan levert dit voor veel - steeds gevoeliger wordende - mensen op den duur gegarandeerd emotionele of fysieke gezondheidsproblemen op. Het kunnen recente oorlogen zijn maar ook kleinschaliger gebeurtenissen uit een verder verleden 

 • Zo heb ik meegemaakt dat mensen in bepaalde wijken in Arnhem die gebouwd zijn op oorlogsgebied van de 2ewereldoorlog (bijv. de Schuytgraaf) bij wijze van spreken de soldaten nog door de kamer zien lopen.
 • Ik heb wel eens huisreinigingen gedaan in Oudewater, een strategisch gelegen gebied waar veel strijd is gevoerd tussen diverse graafschappen. In deze plaats staan bovendien nog veel historische panden en staat er de Heksenwaag als bewijs van de heksenvervolging in de 16een 17e eeuw. Al deze gebeurtenissen zijn terug te vinden in het energetisch geheugen van woningen en dus hebben mensen daar - vaak onbewust - last van. 
 • Een andere ervaring met een bijzondere ervaring was in de buurt van Eersel waar ooit een kampement van Napoleon was. Enig onderzoek in de stadsarchieven leerde dat in deze omgeving veel strijd is gevoerd.
 • Ook heb ik bijzondere herinneringen aan een huisreiniging in Breda. Van oudsher is Breda een garnizoens- en vestingstad. Tijdens de reiniging kreeg de bewoonster beelden van de soldaten die daar ooit door de stad marcheerden. 
 • Iets dat ik niet zelf heb vastgesteld maar van een collega hoorde gaat over prachtige landschappen in Engeland waar koeien graasden. Het ging mis met de energie van de grond toen de koeien de “gekke koeienziekte” kregen als gevolg van het feit dat ze slachtafval te eten kregen. Naderhand bleek dat de landschappen de trauma’s van de zieke en dode koeien hadden geabsorbeerd. De energie van de grond was zwaar aangetast. Eigenlijk hetzelfde als in oorlogsgebieden. 

Ad. 1.2. (Aardstralen etc.)
Overal in het landschap lopen diverse van nature aanwezige energielijnen die de wereld letterlijk als een raster omvatten. 

 • Er zijn wateraders, aardstralen, leylijnen, kruisingen van aardstralen, krachtplekken, vortexenen nog veel meer.

Vroeger toen de mensen nog meer met de natuur verbonden waren wist men waar je moest bouwen en waar niet. Pendelen en wichelroedelopen waren “normale” activiteiten. Vooral boeren gebruikten pendel en wichelroede om te bepalen waar gebouwd kon worden en om waterputten te vinden.

Later is deze kennis voor een groot deel verloren gegaan en werd men minder kieskeurig en bouwde men zonder enige kennis van de energie van de plek. Regelmatig kom ik in woningen en paarden- en koeienstallen waar een of meerdere aardstralen of andere negatieve energie uitstralende banen in de grond zitten. Langdurig contact met zulke banen is ziekmakend, ons lichaam en ook dat van dieren kan daar niet tegen. Allerlei processen in het lichaam worden verstoord. 

 • Vortexenzijn onzichtbare energiewervelingen die kunnen ontstaan op de kruising van bijvoorbeeld aardstralen. Het zijn ook verbindingen tussen diverse bewustzijnslagen waar langs astrale wezens voor onrust in huis kunnen zorgen.
 • Krachtplekkenzijn van nature aanwezige plekken in het landschap met een zeer krachtige energie. Je kunt over het algemeen niet lang met deze energie in contact zijn.

Oude culturen wisten precies waar ze op krachtplekken of langs Leylijnen hun heiligdommen moesten maken. Kerken zijn vaak op die plekken gebouwd, zelfs vaak op plekken waar eerst “heidense” heiligdommen waren. Er werd soms gewoon over heen gebouwd.

Ook in de natuur komen veel krachtplekken voor vooral op plekken waar veel kristallen in de grond of het gesteente zitten. 

Krachtplekken werken verticaal en zijn communicatielijnen tussen kosmos en aarde.

Ad. 1.3. (Woningen op een energetisch verkeerde locatie)
Ik heb huisreinigingen gedaan waarbij mensen dachten een nieuwe woning zonder “energetisch beladen” geschiedenis gekocht te hebben. In twee gevallen waren ze gebouwd op een voormalig ziekenhuisterrein. In beide gevallen zag men in dromen emotionele ziekenhuistaferelen zoals operaties en overlijden.

Een ander voorbeeld is dat er op voormalige industrieterreinen woningbouw gerealiseerd is. De grond was weliswaar gecontroleerd op afvalstoffen en gereinigd, maar energetisch had die plek daarmee nog geen woonbestemming. Je kunt een dergelijke plek wel gebruiken maar niet voordat men de woonbestemming energetisch gewijzigd heeft. Maar dat zijn technieken waar vrijwel niemand aan denkt en die nog maar weinig mensen beheersen. 

Een woning bouwen op de fundamenten van een oude boerderij en stallen levert meestal energetisch ook geen goed resultaat op. 

Ad. 2.1. (De energetische geschiedenis van een woning gemaakt door het totaal van vorige en huidige bewoners)
Veel woningen hebben gedurende hun bestaan meerdere generaties bewoners gehad. Sommigen woningen zijn heel oud, anderen iets minder maar in iedere woning hebben gegarandeerd emotionele gebeurtenissen plaatsgevonden. 

Iedere emotie is een pakketje “donkere” energie.
Waar de meeste mensen zich niet bewust van zijn is dat de energie van alles wat mensen ervaren en hebben ervaren of direct bij betrokken zijn geweest. Denk aan bijvoorbeeld voortdurende spanning en ruzie, ernstige ziekte, overlijden, moord, zelfmoord, depressies, angsten. Al deze energie blijft in de ruimte hangen. De energetische imprints dus van al onze emoties, wordt als energie, een soort digitale afdruk opgeslagen in de ruimte waar die emoties ervaren, geproduceerd en geleefd zijn. Het hangt als het ware in de “cloud” en is niet te verwijderen door goed te luchten of te poetsen.

En laten we eerlijk zijn, iedereen, niemand uitgezonderd, krijgt in zijn leven met veel of weinig emoties te maken. Iedereen die negatieve emoties leeft “vervuild” dus daarmee voortdurend maar vooral ook onbewust zijn omgeving. 

De energie van vorige bewoners.
Veel mensen wonen bovendien in een woning waar al eerder mensen hebben gewoond. Ook deze vorige bewoners hebben met al hun emoties, de woning “vervuild”. 

Maar zoals ik eerder schreef bij 1.3 (voormalig ziekenhuisterrein) is ook een nieuwbouwwoning geen garantie voor een fijne sfeer.

Woningen die niet of moeilijk verkocht worden.
Hoewel dat door de schaarste op de woningmarkt nu niet meer direct speelt heb ik het de afgelopen jaren een aantal keren meegemaakt dat woningen niet gemakkelijk verkocht werden. Aspirant kopers haken af omdat ze onbewust voelen dat de energie van de woning waar ze interesse in hebben niet klopt. Het komt ook voor dat men na de woning gekocht te hebben voelt dat er iets mis is met de energie. (Gelukkig kan dat vrij eenvoudig opgelost worden door een huisreiniging)

Toen deze onverkoopbare woningen een energetische huisreiniging hadden gehad, werden ze wel verkocht. Andersom heb ik meegemaakt dat bewoners hun woning niet meer wilden verkopen omdat de energie het na de huisreiniging wel goed voelde.

Een bijzondere ervaring die ik ooit had was dat een woning die niet goed voelde volgestouwd werd met luxe designmeubelen. Het hielp echter niet om de slechte energie beter te maken. De woning bleef slecht voelen tot dat er een huisreiniging had plaatsgevonden. 

Mensen worden - ongemerkt- steeds gevoeliger. 
Er zijn steeds meer mensen die gevoelig zijn en energieën kunnen voelen, alleen zijn ze er zich niet of nauwelijks bewust van. Zodra de klachten van deze mensen of hun kinderen erger worden of lang genoeg geduurd hebben gaan ze op internet zoeken of krijgen een tip van een kennis. Ze zijn dan blij dat ze ontdekken dat er iets aan te doen is.  

Als je mensen ernaar vraagt dan kunnen ze de zware of donkere energie van iemand, die bijvoorbeeld depressief is, letterlijk voelen. Ze zien het niet alleen aan het uiterlijk, ze voelen het ook. Deze mensen voelen ook (vaak onbewust) zonder dat de veroorzakers van de energie nog in de ruimte aanwezig zijn, de energie van heftige dingen die in die ruimte plaatsgevonden hebben. De sfeer is dan geladen.

Ad 3. (De inventaris van een woning)
Tijdens de huisreiniging - die in een ontspannen sfeer verloopt - hou ik van spelen met de energie en praktische voorbeelden en ervaringen. Als het zo uitkomt laat ik de bewoners ervaren hoe de verschillende zitplekken in huis een andere energie hebben. Deze verschillen in de energie worden veroorzaakt doordat mensen vaak een vaste plek hebben. Ze laten dan iedere keer, dag in dag uit, ongemerkt hun energetische afdruk achter. Het wordt energetisch hun plek.

De oude stoel van opa
Soms zijn mensen gehecht aan inventaris stukken van een overleden opa of oma. Als ze zich dan bewust worden van de energie doordat ik ze die laat voelen en met mijn pendel aantoon, dan gaan ze begrijpen hoe energie werkt.

Een voorbeeld.
Laatst was ik bij een vrouw die zowel geschiedenis als kunst had gestudeerd en die boekenkasten vol had met een grote hoeveelheid boeken. De kunstboeken en de vele geschiedenisboeken die vaak over oorlogen en strijd gingen waren verdeeld over twee kasten. Toen ze zich afstemde op de afzonderlijke boekenkasten was ze onder de indruk van wat ze met haar lichaamsbewustzijn waar kon nemen. Er is echter vrijwel niemand die daar ooit bij stil staat. 

Wat door dit soort oefeningen duidelijk wordt is dat zelfs ieder boek een eigen energie heeft. 

Spullen van de kringloop e.d.
Net zoals de spullen van opa of oma heeft ieder artikel of meubelstuk een eigen energieveld. Dat geldt natuurlijk ook voor spullen die van de kringloop komen. 

Je mag ze best aanschaffen maar als je niet weet hoe je ze energetische moet reinigen dan weet je niet wat je in huis haalt. Hetzelfde geldt voor Afrikaanse of andere vreemde kunstvoorwerpen. 

 

Je hoeft geen spullen weg te doen.
Vaak schrikken mensen als ze energetische vervuilde meubels of ander zaken in huis hebben, ze vragen dan ze me wat ze ermee moeten doen. Ik maakt dan wel eens een grapje en zeg: ik neem ze wel mee. 

Je hoeft die spullen met een emotioneel geheugen van anderen niet weg te doen. Alle inventaris en spullen in iedere kamer en in het hele huis worden tijdens een huisreiniging automatisch mee gereinigd. 

Een huisreiniging bij je thuis is als een mini-workshop; je leert de verschillende energieën in de woning waarnemen.
Als ik voor een huisreiniging naar de mensen toe ga, dan neem ik rustig de tijd om zaken uit te leggen.  Als we starten met de huisreiniging dan laat ik ze iedere keer eerst de energie van de ruimte waar we aan het werk gaan voelen en beschrijven. Zodra ze zich bewust met de energie van de ruimte verbinden kunnen ze in de meeste gevallen een indicatie geven in de zin van: “somber”,  “donker”, “onrustig” of iets vergelijkbaars. 

Tijdens het werken aan de energie in iedere afzonderlijke ruimte van de woning voelen de mensen in vrijwel alle gevallen letterlijk de energie in de ruimte en in zichzelf veranderen. Ze melden dan over het algemeen dat het veel lichter voelt, ze zien ook letterlijk met hun ogen dat het lichter is. 

Hoe komt dat? Met emoties vervuilde energie ziet er letterlijk donkerder uit. Wie zien het alleen niet omdat we eraan gewend zijn. Schoongemaakte energie ziet er letterlijk lichter uit. 

Geïnteresseerd in een huisreiniging?
Mensen die geïnteresseerd zijn in een huisreiniging en bij mij terechtkomen krijgen altijd vooraf een “gratis analyse” van de energetische situatie van hun woning en zijn bewoners.

Deze gratis en vrijblijvende analyse kun je aanvragen via mijn website

Wetenschappelijke onderbouwing van de werking van energie.
Masaru Emoto heeft met zijn experimenten met watermoleculen de invloed van lichte en donkere energie wetenschappelijk aangetoond.

We zijn ons alleen niet zo bewust van wat energie met ons doet. 

De tijd waarin we leven.
We leven met z’n allen in de tijd dat we de overgang maken van Vissen-naar het Aquarius tijdperk. Dat is niet een moment maar een periode van tientallen en mogelijk honderden jaren. Gevolg van deze verschuiving is dat de energie van de aarde en alles dat daarop leeft een hogere frequentie / trilling krijgt. Letterlijk alles wordt daardoor langzaam maar zeker beïnvloed.

Lees het blog “de huidige crisis in Jip en Janneke taal”