henk-janssen

De Huisreiniging in Oirschot, een echte beleving

Een energetische huisreiniging die ik samen met de bewoners doe is niet zomaar een huisreiniging. Het is een ervarings-workshop, een echte beleving met iedere keer opnieuw een verrassende wending. Dat geldt voor zowel de huisreiniging aan de hand van foto’s waarbij we uitsluitend telefonisch contact hebben. Maar heel zeker ook voor de huisreiniging bij mensen thuis. 

Het enige dat ik aan het begin van een huisreiniging weet zijn de uitkomsten van de meting die ik vooraf gedaan heb aan de hand van de gratis meting + rapportage. Als er uit zo’n rapportage met daarin de energetische stand van zaken van de woning en zijn bewoners een afspraak volgt weet ik over het algemeen nauwelijks vooraf waar ik terecht kom. Is het een groot huis, een bovenetage, modern of een beetje vervuild? Soms is er even een telefonisch contact vooraf om de afspraak te maken maar daarbij ga ik zelden in op de vraag waarom mensen een huisreiniging willen.

Energetische huisreinigingen zijn cadeautjes om te doen en te geven.
Onlangs was er weer zo’n cadeautje en niet alleen voor de bewoners maar zeker ook voor mij zelf. Ik was op een zondagmorgen in Oirschot bij een prachtig stel van eind vijftig en als je daar bent dan begint het natuurlijk met koffie op z’n Brabants met een stukje vla erbij. Hij, zelfstandig ondernemer in de bouw maar tegelijkertijd ook energetisch therapeut. Hij was ook de initiatiefnemer. Zij ook zeer bewust maar meer ingetogen op de achtergrond en minder naar buitenkomend.

Wat is er makkelijker dan om bij gelijke interesses tijdens zo’n rondje koffie kennis met elkaar te maken, aansluiting te vinden en informatie uit te wisselen.

Energetische meting ter plekke.
Onderdeel van de uitwisseling is dat ik ter plekke met mijn pendel nogmaals de energie meet en uitleg geef over hoe ik meet en wat ik aan verschillende blokkades tegenkom. Ook krijgen de deelnemers het flesje Egyptische olie met de uitleg die ik vooraf thuis op maat voor deze sessie gependeld heb.

Er was ook sprake van aardstalen en een niet goed lopende vortex
Bij deze huisreiniging was er naast de gebruikelijke grote hoeveelheid emotionele verstoring en onbalans van de Yin en Yang ook sprake van aardstralen en een vortex die verstoord was en geopend wilde worden. Een vortex is een energiecentrum waardoor een energie-uitwisseling plaatsvindt tussen het universum en moeder aarde. Zie het als een hele grote zandloper. In dit geval was het een vortex met een doorsnee van een meter of zes die midden in de woning zat. Veel emotionele verstoringen zaten onder andere hieraan gekoppeld.

Bij het opsporen en vaststellen van de vortex kon de man, zelf ook energetisch therapeut, de grenzen van de vortex ook goed voelen. De plaats van de vortex gaf hem een onrustig gevoel en dan moet je weten dat ze daar al die tijd al gewoond hebben en dus deze verstoorde plek onbewust gevoeld hebben. Voor ons allen verklaarde dat ook het gebrek aan energie en de zwaarte die ze voortdurend in huis gevoeld hebben. 

Terwijl er gereinigd wordt gaat het lichaam standaard uit zich zelf bewegen.
Na in dit geval de vortex, of in andere gevallen de krachtplek opgespoord te hebben is de eerste actie om deze via de aanwezige personen te resetten. Ik ga dan achter de persoon staan en laat de universele energie rechtstreeks door ons heen de vortex of krachtplek in stromen. Standaard is dan dat het lichaam uit zich zelf gaat bewegen en dit geval zag de man voortdurend wisselende gekleurde lichtfrequenties. (kleur is energie) Na een aantal minuten stopt de beweging vanzelf en staat het lichaam ineens weer stil. 

Ik laat dan ook met mijn pendel en meetinstrument zien dat er door wat we gedaan hebben ook de energiewaardes flink gestegen zijn, de emotionele verstoring een stuk minder is geworden en de yang omhoog is gegaan. 

In iedere kamer /ruimte zitten andere blokkerende emoties opgeslagen.
Na de vortex uitgebalanceerd te hebben zijn we iedere kamer in huis op diezelfde manier doorgegaan. In iedere kamer reageert het lichaam, door steeds weer een andere energie die daar is opgeslagen, anders. Een paar keer voelde hij duidelijk zijn derde oog en ook op zijn behandelkamer een speciale energie. Bij de vrouw des huizes was een zelfde aanpak en was er voor haar een kamer die voor haar een speciale betekenis had. Dit was ooit de slaapkamer van haar dochter (inmiddels het huis uit) die daar destijds veel nachtmerries heeft gehad. Bij het reinigen van deze ruimte was er ook een sterke emotionele De ontlading bij de moeder, er zat duidelijk ook in haar nog een stevige emotionele blokkade.

Na in alle afzonderlijke ruimtes gewerkt te hebben is er tot slot het moment aangebroken om alle ruimtes energetisch met elkaar te verbinden en er een beschermende energetische firewall om heen te zetten. Door de diverse ruimtes met elkaar te verbinden meet ik nog een sterke toename van de energie.

Het terughalen van oude zielendelen.
De allerlaatste actie bij de huisreiniging is het terughalen van achtergebleven zielendelen uit dit leven en/of uit vorige levens. Die teruggehaalde zielendelen maken dat je weer compleet bent en ten volle kunt gaan leven. 

Mijn theorie en ervaring daarbij is dat als een mens ooit iets heftigs heeft meegemaakt hij een stukje van zijn ziel achterlaat. Ofschoon iedere keer heel verschillend zijn de reacties op dit stukje van de huisreiniging heel mooi om te ervaren.

Een huisreiniging kan best vermoeiend zijn voor de deelnemers, soms al tijdens de huisreiniging voelen de deelnemers een vorm van vermoeidheid ontstaan. Na de huisreiniging adviseer ik om echt even te gaan rusten. Dit omdat het heelwording-proces nog een tijdje door gaat.

Tijdens een huisreiniging worden bij de mensen (net als bij een computer) oude beperkende programaatjes en ervaringen opgeruimd en wordt het lichaam gereset. Hierdoor kan het zelf herstellend vermogen weer lekker aan de slag. Het huis is energetisch gereinigd en voelt lichter. De energie is onvergelijkbaar hoger en niet meer in de oude Boviswaarden uit te drukken. Ik zeg wel eens dat ik bij een huisreiniging op mijn manier mensen overzet van het Vissen naar het Aquarius tijdperk.

Henk Janssen

www.henk-janssen.nl

Bekijk de video huisreiniging