henk-janssen

Ooit gehoord over een duurzaam passief inkomen?

De mensheid begint te zien dat dat waarop ze zo vertrouwden, onder andere de banken, in volledigheid lijken in te storten, de economie wankelt. 

De mensheid is bang, de mensheid is bang dat alles wat ze hadden weg zal vallen. Juist diegene die al die jaren zo hard hebben gespaard, die dachten dat ze het goed voor elkaar hadden kunnen momenten gaan tegenkomen waarin alles anders wordt. 

Deze angst begint langzamerhand in ons deel van de wereld voelbaar te worden, zichtbaar te worden, tastbaar te worden en mensen beginnen wakker te worden hoe de veiligheid die ze dachten te hebben een schijnveiligheid was. 

Hoe de banken die ze zo vertrouwden helemaal niet aan hun kant stonden, hoe zwak het hele economische systeem eigenlijk is. Zie de angst en distantieer je tegelijkertijd meteen van deze angst.

Het staat buiten kijf dat we roerige tijden doormaken en alle oude systemen hun houdbaarheidsdatum in een snel tempo bereiken. Dit alles komt niet zomaar uit de lucht vallen, het is al langer aangekondigd en staat in de sterren geschreven. 

Ook met name financiële- en machtssystemen zijn aan verandering onderhevig. Om minder afhankelijk te worden en meer tijd en vrijheid te verkrijgen worden wij uitgedaagd om zelf ook op een andere manier naar “geld” te kijken. 

Rekenkamers hebben het al bevestigd; een basisinkomen voor iedereen is mogelijk. Maar het bestaande systeem is log en de angsten groot om zo’n financiële revolutie door te voeren. Maar vooral ook in onszelf huizen blokkades; in hoeverre zijn wij in een mentale staat om geld te ontvangen zonder dat we ervoor hoeven te werken? Kunnen we dat zonder ons schuldig te voelen? Durven wij te geloven in burgerinitiatieven die zelf een systeem zijn gaan opzetten, om dat basisinkomen zelf te realiseren?

We houden ons van nature graag vast aan bestaande, ‘betrouwbare’ zienswijzen die ons eeuwenlang hebben gediend. Maar ondertussen zien we de mankementen in ons zorgstelsel, onze afbrokkelende zorgstaat, de tekortkomingen van ons onderwijs en het wankelen van ons bankwezen. Nog even en we moeten negatieve rente betalen over onze spaargelden.

Gaan wij hierin mee? Of durven we in onze eigen autoriteit te stappen door andere mogelijkheden te zien en te onderzoeken? Een paar weken terug heb ik een presentatie bijgewoond over een duurzaam passief inkomen, waarvan ik dacht, ‘ja, dit is zeker een mogelijkheid’ Het is anders dan de systemen waar ik eerder mee heb geëxperimenteerd en waarbij producten “verkocht” werden. 

Hoe mooi is het, als de kosten voor je basis zijn gedekt en je je tijd aan wezenlijke zaken kan besteden? Meer tijd en vrijheid voor zingeving. Hier werd ik warm van.

Het is een systeem waar je met een kleine eenmalige inleg elke week rendement behaald. Dit kan je opsparen en zal op korte of lange termijn, afhankelijk van je wensen, een basisinkomen genereren. Met die (kleine) inleg, de zeer beperkte risico’s en vooral weinig tijd verbind je je met een netwerk vol andersdenkenden, ‘eco friendly’, bewuste en ontwaakte mensen. 

De enige blokkade voor flow en overvloed ligt in ons eigen denken.

Mocht je geprikkeld zijn, meer informatie willen hebben, stuur mij dan een mailtje. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.