henk-janssen

Wie mijn boek al heeft gelezen weet een beetje wat het voor mij - Henk - betekent “Onderweg naar Meesterschap” te zijn. 

In mijn geval is het een leven dat zich totaal anders ontwikkeld heeft dan ik en waarschijnlijk ook anderen in mijn directe omgeving ooit hebben kunnen vermoeden. 

Terugblikkend was het geen bijzonder opvallend leven dat ik geleid heb. Wel kan ik nu achteraf zeggen dat ik me nooit lekker en ontspannen heb gevoeld, vaak machteloos. Met de ervaring en kennis van nu was mijn leven meer een overleven. Ik besef nu pas dat ik anders was, ik had weinig aansluiting bij vriendjes, was verlegen en teruggetrokken en paste me voortdurend aan. Daar ben ik destijds Meester in geworden. 

“Onderweg naar Meesterschap” is uiteindelijk controle krijgen over je gedachten, gevoelens en emoties. 

Hoe doe je dat? Het is geen besluit zo van dat doe ik effe. 

Nee het is een kwestie van eerst tegen emotionele en vaak ingrijpende gebeurtenissen en pijnstukken aanlopen, er last van hebben, emotioneel worden, ruzie maken en de schuld in eerste instantie bij anderen leggen. Dat is slechts een variant, iedereen doet en ervaart het immers anders. 

Het feit dat je tegen emotionele en pijnstukken aanloopt, waarbij zelfs fysieke klachten mogelijk zijn, maakt dat je dan mogelijk uiteindelijk op enig moment naar de oorzaken ervan gaat kijken. Dat hoeft niet natuurlijk, veel mensen blijven erin hangen en geven de schuld aan de “buitenwereld” en dat is dan ook oké.  Het is immers hun pad.

Besef echter dat een ander nooit de oorzaak is van jouw verdriet en pijn, de ander drukt alleen maar op een pijnpunt dat er vrijwel zeker al heel lang - verstopt - zat. 

Eigenlijk zou je de persoon of situatie die je raakt dankbaar moeten zijn, omdat die je in staat stelt om op zoek te gaan naar de ware oorzaak in jezelf. Slechts door die oorzaken aan te pakken kun je groeien in bewust-Zijn, krijg je controle over je eigen gedachten en emoties, leg je de schuld niet meer bij anderen en ben je “Onderweg weg naar Meesterschap”. 

Het is een kwestie van vallen en opstaan en vooral doorgaan.

Onlangs nog heb ik persoonlijk een voortdurend terugkerende gevoel van machteloosheid en minderwaardigheid in emotionele situaties in een sessie met Antoinette kunnen opruimen. 

Een ding is zeker;  de weg naar Meesterschap houdt nooit op. Wij noemen het ook wel de Inwijdingsweg. Ook nu is mijn leven nog steeds vol verrassende wendingen. Daar waar anderen, bij wijze van spreken, op hun 68e“achter de Geraniums” gaan zitten, heb ik het gevoel pas te beginnen. 

Recentelijk, een tijdje nadat Judith en ik “uitgewerkt” waren ben ik verhuisd vanuit Vught en woon en werk nu samen met Antoinette in Huissen. 

Het begon met een huisreiniging die ik december 2016 bij haar en haar gezin mocht doen. 

Al snel bleek dat wij samen iets te doen hadden en bleek ons contact min of meer voorbestemd. Eerstvolgende voorjaar, april 2017 maakten wij een reis naar krachtplekken in Engeland en in april 2018 weer een reis naar krachtplekken, nu naar Australië. 

Sinds 1 oktober wonen en werken we samen vanuit Huissen. 

Naast die mooie reizen hebben we de afgelopen maanden uitvoerig de kans gehad om door intensief met elkaar te zijn tegen elkaars pijnpunten aan te lopen. Dat was zeker niet altijd leuk, zelfs heftig soms. We zijn er iedere keer uitgekomen en hebben daardoor aan elkaar kunnen schuren, opruimen en de pijnpunten steeds opnieuw en sneller kunnen oplossen. Soms door aan elkaar te werken, er soms een channeling op los te laten en ook door soms de hulp van een specialist te vragen. Bijvoorbeeld bij mij het achtergebleven tweelingstuk.

Het belangrijkste en meest recente inzicht dat we kregen was dat de aanpak van “oude” trauma’s vandaag de dag veel eenvoudiger kan.