henk-janssen

Filter
 • Lieve Henk en Judith

  Wij willen jullie ontzettend bedanken voor alles wat jullie voor ons als gezin gedaan hebben tijdens de Energetische Huisreiniging en nog steeds doen.

  Want nog steeds staan jullie voor ons klaar.
  Door jullie werd het leven weer wat fijner en makkelijker.
  We zaten, o.a. door de omgang met een hooggevoelig kind en onze eigen processen in een diep dal en langzaam komen we daar weer uit.

  Het was een hele ervaring de energetische huisreiniging.

  En wat zijn jullie een super lieve mensen.
  Door jullie ging de zon weer schijnen.
  Super super bedankt.
  Maar we houden contact.

  Heel veel liefs Nancy

 • lieve Henk en Judith,

  Ik wil jullie even laten weten dat mijn leven er nu, na de Energetische Huisreiniging XXL, toch heel anders uitziet dan een jaar geleden.

  Ik hield mij toen al een tijd bezig met energieën en ben ervan overtuigd dat ALLES energie is.
  Ik had al menig healing gedaan. Ook deed ik hard mijn best om dingen om te zetten. Echter ik heb gemerkt dat met het hoofd niet alles is te sturen. Dit ofschoon gedachtekracht wel enorm is.
  Sommige dingen zitten zo diep geworteld in de ziel dat  je dat niet alleen kunt. Zo worstelde ik ook met veel dingen waar ik geen enkel zicht op kreeg.
  Als ik mijn huis binnenkwam voelde er een stuwende energie, geen echte rust. Dit bracht mij vorig jaar al op het idee van een huisreiniging, maar had geen idee welke en door wie dan. Mijn man zag daar destijds niet zoveel in, dus dan maar wachten.
  Bovendien wilde ik niet zomaar even iemand die bepaalde kunstjes deed of dingen op ging hangen om de energie te zuiveren.

 • De laatste maanden heb ik veel boeken van Osho gelezen. ik had wel eens van hem gehoord. ik wist dat de Harikrishna beweging iets met hem te maken had. Meer niet eigenlijk.

  Maar alles heeft blijkbaar zijn tijd. Ik werd "toevallig op zijn spoor gezet en heb veel van zijn boeken in een adembenemend tempo gelezen. ik herkende mezelf.

 • "In resonantie met de natuur" Hans Andeweg. ISBN  90 215 3248 4.

  Hans Andeweg beschrijft in dit boek dat wij met verschillende technieken kamerplanten, tuin, bomen of bos kunnen beïnvloeden. Hij gaat uitvoerig in op de theorie van de resonantietherapie die verwant is aan de denkbeelden van Rupert Sheldrake. een boek met veel praktische oefeningen om de uitstraling van planten en bomen te leren herkennen. Ook leert hij hoe u zelf planten, tuinen en bossen energetisch kunt behandelen. Wat met planten kan, kan ook met mensen. Energetisch verschillen we niet van elkaar.

 • "Het ontstaan en het einde van alles" Graham Hancock. ISBN 90-439-0597-6.

  Graham Hancock is een onconventioneel denker die met zijn ideeën orthodoxe wetenschappers, maar ook ons, uitdaagt hun diepgewortelde overtuigingen over de geschiedenis van de mensheid te herzien.

 • "Het geheugen van het hart" Paul Pearsall, ISBN 90-5637-221-1.

  Voor die het weten wil een zeer onthullend boek over de verschillen tussen de kracht van het hart en het brein. Wat gebeurt er als je je verstand teveel laat overheersen boven de wijsheid van je hart?

 • "The moment that matters" ISBN 0 646 3323 2.

  Een Engelstalig boek van Eric Dowsett waarin hij heel veel uitleg en informatie geeft over energetische verstoringen in en om ons huis en werkplek.

 • "Spookhuizen en geestverschijningen"  ISBN90-70774-43-7.

  Een boek van parapsycholoog R. Krebbers en Paragnost J. van der Heide over in Nederland geregistreerde en onderzochte "spookhuizen en ervaringen met geesten". Ben je geïnteresseerd in deze materie of heb je zelf ervaringen, dan geeft dit boek uitvoerige beschrijvingen van recente gebeurtenissen.

 • A whole new mind. Why right-brainers will rule the future! Daniel H. Pink - ISBN 1-59448-171-7

  De auteur beschrijft op een voortreffelijke manier, met heel herkenbare voorbeelden wat er in onze wereld aan de hand is. Wat de grote verschuivingen van onder andere grote hoeveelheden werk zijn van het westen naar de goedkope lonen landen. En wat de gevolgen zijn voor de achterblijvers. Het gaat over de noodzaak om meer gebruik te gaan maken van ons hart en onze lang achtergestelde en ondergewaardeerde rechterhersenhelft. Een sterke en noodzakelijk verschuiving naar meer emphatie en creativiteit. van MBA naar MFA. (Master of Fine Arts)

  Hieronder staat een van de recenssies van de achterkant van dit interesante boek. Het spreekt eigenlijk voor zich. Dit Engelstalig boek wordt ook in Nederlandse, met name door mensen die zich bezig houden met innovatieve ontwikkelingen veel gelezen. Ik weet dat het door een aantal Nederlandse consultancy firma's aan hun klanten cadeau wordt gedaan. Als het aan te nemen is dat iemand in India of China jouw werk goedkoper kan doen of als een computer het sneller kan doen, dan moet je dit boek gelezen hebben.

  "Lawyers, Accountants, Software engineers. That's what Mom and Dad encouraged us to become. They were wrong. Gone is the age of "left-brain"dominance. the future belongs to a different kind of person with a different kind of mind: designers, inventors, teachers, storytellers - creative and emphatic "rigtbrain"thinkers whose abilities mark the fault line between who gets ahaed and who doesn't. Drawing on research from around the advances world, Daniel Pink outlines the six fundamentally human abilities that are essential for professional succes and personal fulfillment - and reveals how to master them. From a laughterclub in Bombay, to an inner-city high school devoted to design, to a lesson on how to detect an insincere smile, A whole New Mind takes readers to a daring new place, and offers a provocative and urgent new way of thinking about a future that has already arrived".

  Het boek wordt ook door Tom Peters, de in het bedrijfleven zeer bekende schrijver van het boek: "in "Search of Exellence" sterk aanbevolen.

 • Een nieuwe Aarde.  
Schrijver: Eckhart Tolle.
  ISBN: 90-202-8406-1

  Degene die aan dit boek begint, komt er niet meer los van. Het lezen van dit boek, het laten inwerken van de inhoud brengt een proces van bezinning en verandering op gang dat niet meer stopt. Een helder geschreven boek, op een prettige en gemakkelijke manier krijg je inzicht in jezelf en daardoor krijg je grip op je gedachtestroom. Een mooi cadeau voor jezelf of voor anderen.
Hij maakt heel veel boeddhistische principes, zonder dit zo expliciet te benoemen en zonder zweverig te zijn toegankelijk voor de westerling.

 • Gary Zukav, de Zetel van de Ziel - ISBN 90 215 1574 1

  In "de Zetel van de Ziel". onderzoekt Gary Zukav het mysterie van onze persoonlijke werkelijkheid en de gebieden die buiten het bereik van onze 5 zintuigen liggen.

  Gary Zukav opent op heel heel aantrekkelijke manier onze ogen voor het bestaan van de ontastbare gebieden, het onzichtbare dat wel degelijk blijkt te bestaan. Hij laat ons op een bijzondere manier kennis maken met "de ziel" het overgangsgebied tussen energie en materie.

  "De Zetel van de Ziel" toont aan hoe we onze eigen ervaringen creëren met de kracht van onze eigen gedachten. Hij laat ons het pad volgen van de evolutie van de Ziel en ontdekken daarbij ons unieke en zeer krachtige vermogen om zelf ons eigen leven te transformeren door onze wezenlijke innerlijke kracht te ontwikkelen.

  Het lezen van dit boek was een openbaring. De keer had ik dat gevoel een aantal jaren geleden. Maar ook nu weer, nadat ik het opnieuw gelezen heb blijft het een van die zeer waardevolle boeken die op een heldere en prettig leesbare manier schrijven over de essentie van de mens!

 • Uw brein als medicijn, september 2006. ISBN: 9 789021 538495
Schrijver: Dr. David Servan Schreiber

  Dr. David Servan Schreiber is een 45 jarige traditioneel geschoolde psychiater / professor in de klinische psychiatrie met een grote staat van dienst. Hij is in Frankrijk geboren en heeft in Amerika medicijnen gestudeerd aan de Carnegie Mellon University. Hij gaf daar vervolgens leiding aan een prestigieus psychiatrisch onderzoekslaboratorium en is nu professor aan dezelfde universiteit en aan de Ecole de Medecin in Lyon.
 Oorspronkelijk was hij net zo sceptisch tegenover alternatieve geneesmethoden als iedereen.

  5 jaar geleden op een reis naar een Himalayadorp kwam hij in aanraking met de daar gebruikte geneeskundige methodes. Terug in Amerika dook hij in de literatuur. En inderdaad: vrijwel iedere geneeswijze die hij was tegengekomen, stond duidelijk omschreven. Waarom, zo vroeg hij zich af, wist hij hier niets? Waarom had hij deze technieken niet op de universiteit geleerd?

  Na zijn ervaring in India deed Servan Schreiber wat iedere rechtgeaarde wetenschapper zou moeten doen: onderzoek. Hij testte alle alternatieve geneeswijzen om psychische problemen op te lossen – van acupunctuur tot voedingsstoffen, van ademhalingsoefeningen tot lichaamsbeweging en van hightech computersoftware tot oeroude meditatietechnieken.

  Vanuit de nieuwe, opzienbarende benadering beschrijft Dr. David Servan Schreiber zeven natuurlijke behandelwijzen, die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen. Zijn methode is gebaseerd op baanbrekend onderzoek en biedt een effectief alternatief voor de vaak langdurige en ingrijpende behandelingen als psychoanalyse en antidepressiva.
Een pakkend en helder geschreven boek.

 • Ton van der Kroon "de terugkeer van de koning" ISBN 978-90-202-0226-7

  Het boek met thema's als de afwezige vader, de verbinding tussen lust en liefde en de rol van de mannen in de maatschappij worden belicht aan de hand van oude mythen zoals die van Parcival, en Dionnysius, maar ook moderne films als The Matrix, Lord of the Rings en de Leeuwenkonng.

  Het boek is een oproep aan de man om zijn werkelijke plek in te nemen en on niet vanuit zijn hoofd of vanuit zijn buik, maar vanuit zijn hart te gaan leven.

  Zelf had ik vanwege mijn eigen thema's nooit zoveel met andere mannen. Nu, na vele jaren van werken aan en met mezelf kom ik "ineens" dit boek tegen en heb het in twee dagen uitgelezen.

  Wat mij betreft, een aanrader voor elka man die op zoek is naar zichzelf. Maar ook vrouwen die een andere kijk op de mannen krijgen en er zelf als vrouw ook veel van kunnen opsteken.

 • Hans de Waard, "de Jassentechniek" Isbn 978 90 77408 66 7

  Hans de Waard heeft een boek geschreven over de methode die hij persoonlijk heeft ontwikkeld om mensen te helpen hun ballast van het leven af te werpen. Dat doet hij met de metafoor van "jassen uitdoen". De methode heet  "de Jassentechniek".

  Wat me vooral aansprak is de wijze waarop Hans verwoord hoe het leven in elkaar zit, Hoe de ziel probeert zich via het lichaam uit te drukken en wat de functie is van alle normen en conditioneringen die we van anderen meekrijgen. Het lezen van het boek en het doen van de vele oefeningen helpen je een heel eind verder. eventueel kun je ook een workshop "Jassentechniek" volgen.

  Jassentechniek Hans de Waard

 • Mabel van den Dungen; "Ambassadeur van de liefde" isbn 978 9077408 78 0

  Mabel beschrijft op een pakkende manier hoe een boeddhistische schrijfster na het verlies van haar relatie, inkomen en vrienden in een diepe depressie raakt. (heel herkenbaar) Nadat ze een fascinerende monnik ontmoet neemt het leven een verrassende wending en dankzij de gesprekken doorgrondt zij zichzelf en de geheimen van het leven. pas als zij ook deze monnik loslaten contact maakt met haar eigen spirituele kracht, ontdekt ze hoe ze altijd kan beschikken over de oneindige intelligentie van het universum en de ONVOORWAARDELIJKE liefde.

  Mabel van den Dungen

 • Twee interessante boeken.

  Reïncarnatie en het hebben van meerdere levens is niet voor iedereen even aannemelijk. Er is nog  nooit een overledene teruggekomen naar de aarde om ons te vertellen hoe het is “aan de andere kant” …..of toch wel??

  Voor het geval je twijfelt, kan deze informatie je helpen meer inzicht te vergaren.
Is er voor jou juist geen twijfel, dan zijn dit 2 mooie boeken om je kennis uit te breiden. Misschien helpt deze informatie je zelfs om bepaalde verschijnselen bij jezelf, je kinderen of andere dierbaren te herkennen.