henk-janssen

Augustus 2021

Wat is de geschiedenis van de grond waarop je woning gebouwd is?

Onlangs kreeg ik van een jong gezin een aanvraag voor een huisreiniging. Naar aanleiding van de gratis meting had ik een eerste oriënterend telefoontje met de aanvraagster waarin ik vroeg wat de aanleiding was voor een huisreiniging. Ze bleek ziek thuis te zitten en had een slecht gevoel bij de woning en zat het liefst op zolder. 

Na wat doorvragen bleek dat ze destijds met haar partner en een kleine van 2 jaar bewust in een nieuwbouw woning zijn gaan wonen. Dat was voor haar geruststellend omdat er dan geen geschiedenis van vorige bewoners in het huis zou zitten. Vragend naar haar beroepsmatige werkzaamheden bleek dat ze verpleegkundige was en dat het huis gebouwd is op een voormalig ziekenhuisterrein.

Toen ik haar naar aanleiding van het laatste vertelde over mijn eerdere ervaringen met huizen die op “verkeerde” plekken zijn gebouwd, in dit geval ook op een voormalig ziekenhuis terrein ergens in Twente, bleek ze dat ze regelmatig dromen over operaties had. 

Toen was voor mij duidelijk wat de oorzaak was van de klachten bij dit gezin.

Waar gaat het om?
Een stuk grond waar huizen op gebouwd worden heeft van oudsher vaak een heel andere bestemming gehad.

Soms is het landbouwgrond geweest, soms ook echter een voormalig ziekenhuis terrein of een plek waar een industrieel complex is geweest zoals ik laatst tegenkwam in Zwolle. Hier was een nieuwe woonwijk gebouwd op vervuilde grond van het voormalig Wavin complex. 

Verder ben ik regelmatig in huizen geweest zoals bijvoorbeeld in de wijk Schuytgraaf. Een deel van Arnhem waar in de oorlog heftig is gevochten. In dit voormalig oorlogsgebied is nu de wijk Schuytgraaf met honderden woningen ontwikkeld. Wat ik hier hoorde is dat de bewoners als het ware de soldaten door hun huis “zagen” marcheren. 

Een andere ervaring die me nog helder voor de ogen staat is een huisreiniging in Eersel die prachtige woning was gebouwd was op een plek waar ooit een kampement van Napoleon was geweest. Uit historische documenten over de streek bleek dat er ook hier heftig was gevochten.

Een stuk grond is dus niet een stuk grond waar je zomaar van alles mee kunt doen. Dat doen we wel! Een perceel of groter gebied heeft een “geheugen’ waarin alle voorgaande ervaringen van dat gebied zijn opgeslagen. 

Een woning is niet zomaar een woning. In het geheugen van een woningen zijn alle ervaringen van vorige bewoners opgeslagen. Het kost niet veel fantasie om hier wat beelden bij te krijgen. Het kan een woning zijn waar veel ruzie is geweest, waarin iemand na een langdurig ziekbed is overleden, iemand ooit zelfmoord heeft gepleegd. 


Laatst was ik in Belgie voor een huisreiniging. Lang geleden was een de bewoonster van de toenmalige boerderij door een noodlottig ongeval om het leven gekomen en liet een gezin met 6 kinderen achter. Vervolgens meer recent hebben twee mensen in hetzelfde pand, inmiddels tot woning omgevouwd, zelfmoord gepleegd. De huidige bewoonster, moeder van een van de slachtoffers, kampt met ernstig psychische klachten. Het is dan haast voorspelbaar dat volgende bewoners op een dergelijke plek voor hen onverklaarbaar klachten krijgen.   

In deze blog heb ik het nog niet over aardstralen gehad, lees daarvoor het volgende blog.

Wil je weten wat de energetische conditie van een gebied of woning is, vraag dan een gratis meting aan.

Huissen, april 2020

De huidige crisis verklaard in Jip en Janneke taal. 
Dit document heeft geen wetenschappelijke basis, geloof niets, het zijn mijn eigen inzichten die ik wil delen.

Deze crisis gaat helemaal niet over de Corona-crisis, het gaat over héél véél meer!

Wat ons als mensheid nu treft is volgens mij een Kosmisch energetische schokgolf, een Shock Wave. Het komt als het ware letterlijk uit de lucht vallen. Ze zeggen wel eens dat alles in de sterren staat. Dit was dus te voorzien en zat eraan te komen, echter niet precies het hoe wat en wanneer. 

alles is energie klein

Mijn stelling is dat toeval niet bestaat, ik geloof meer in hoe ze het in België verwoorden: “het valt je toe”.  

Alles heeft een betekenis, maar kom daar maar eens achter. Ik zeg wel eens dat het leven net als een Escaperoom is, je begint aan een enorme zoektocht met steeds weer een stukje van de oplossing.

Geen enkele ziel is toevallig hier op aarde, alle zielen hebben er voor gekozen om in, welke rol dan ook, in deze bijzondere tijd hun bijdrage te leveren.

Het Vissentijdperk

We hebben gedurende duizenden jaren als zielen de aarde bewoond vanuit de energie van het Vissentijdperk, wij zijn daar als het ware door gevormd. Het is de energie waarbij vooral het derde chakra geactiveerd is. Het derde chakra gaat o.a. over het mannelijke masculiene aspect: individualiteit, ego, afgescheidenheid, ratio, hoofd, wetenschap, macht, etc. en is daarbij leidend, het meest bepalend en belangrijkste.

De mannelijke (masculiene) eigenschappen:

 • Competitie
 • Het materiele aspect, spullen verzamelen
 • Expansie
 • Eigenbelang staat voorop
 • Gericht op de buitenwereld

Ooit was het anders. Zo was bijvoorbeeld de Olympische gedachte van de Grieken dat meedoen belangrijker is dan winnen. Waar staan we nu?

De Romeinen hebben de Grieken letterlijk verslagen en sindsdien hadden de keizers hadden als motto: geef ze brood en spelen, dan blijft het volk rustig.

 In het Vissentijdperk zijn die waardes van de Romeinen en het vissentijdperk verworden tot extremen.

Niet meedoen, maar winnen van de ander heeft extreme proporties aangenomen in alle delen van de maatschappij en dus ook goed zichtbaar bij vrijwel iedere vorm van topsport. 

 • Voetbal met zijn extreme uitwassen in zowel verdiensten als sportiviteit. Er zijn trainers die uitriepen dat voetbal oorlog is. En dat was het ook.
 • Auto en motorsport zoals Formule 1 en Le Mans met geweldige budgetten en dito verdiensten en vooral onderlinge competitie. Wij zijn beter! 
 • Tennis, Darten,…
 • Olympische spelen waar de competitie ook sterk aanwezig is
 • Wielrennen en noem maar op, vul maar in. De lijst is eindeloos aan te vullen als je erover nadenkt.

Ieder dierenriemteken duurt ca. 2400 jaar, alle tekens samen ongeveer 26.000 jaar en volgens mij zitten we nu zelfs aan het einde van deze grote cyclus. Deze overgangen zijn een kosmisch en universeel krachtenspel waarvan wij uit onze moderne geschiedenis en uitsluitend gericht op materie, geen beeld en geen ervaring hebben. 

We weten vaag iets van de hoogtijdagen van Atlantis, Egypte, de Maya’s en ook vaag van nog andere oude culturen die in zeker opzicht verder waren dan wij nu. Zij waren vooral ook verbonden met de spirituele wereld. 

Wij zijn arrogant en denken dat we aan de top van de ontwikkeling / evolutie staan. Wij dachten boven op de apenrots te zitten, Heer en Meester over alles. 

En ja, je kunt er ook vanaf vallen blijkt nu.

Wij zijn “los van God”, los van de natuur, zien ons zelf als dé Scheppers. Geen idee hebbend van onze aardse nietigheid. En tegelijkertijd heeft niemand schuld.

Deze energie van het Vissentijdperk hebben we gedurende al die duizenden jaren dus ten volle uitgeleefd en iedereen heeft op zijn manier meegedaan. Het is ook de tijd waarin de kerk gecreëerd is als een keizerlijk Romeins machtssysteem en - met de kennis van nu - ook onderdrukkend was. Het instituut kerk was zogenaamd spiritueel, maar wel volgens hun eigen gecreëerde visie. En eigenlijk zijn zij geen uitzondering, ieder systeem, dat zegt dat zij de waarheid zijn en vertegenwoordigen, zijn onderdrukkend aan het individu. 


De vrouwen en het vrouwelijke aspect (ook in de man) werd niet geaccepteerd en gewaardeerd.
Vooral het vrouwelijke aspect, de vrouwen met hun over het algemeen meer intuïtieve kwaliteiten en anders denkenden werden niet getolereerd en op zijn zachts gezegd uitgerangeerd als bedreigend voor het masculiene, de zittende macht.

Er zijn of in naam van de kerk of in opdracht van andere gezagsdragers continenten leeggeroofd, volkeren uitgemoord en gedecimeerd. 

Ook de financiële, politieke en andere machtssystemen die daar uit ontstaan zijn, inclusief de koloniale geschiedenis met onze VOC en slavenhandel was uit dit vissentijdperk afkomstig. Het ging om uitbuiting en uitbreiding van macht.

Ook andere oude culturen zoals in Zuid en Noord Amerika, Australië en vul maar in hebben we ook “bekeerd” tot ons “geloof”.

Vooral in de westelijke wereld hebben we in het vissentijdperk steeds meer afstand genomen van de spirituele wereld die we ingeruild hebben voor onze rationele en materiële wereld. 

Read more ...

Onlangs heb ik (Henk Janssen) Peter Saarloos van uitgeverij van spirituele boeken Hajefa en tevens astroloog gevraagd of hij kort en kernachtig iets op papier kan zetten over de invloed van de planeten op het leven hier op aarde. De invloed van de volle maan kennen veel mensen wel. De rest van de hemellichamen en planeten is voor ons westerlingen de ver van mijn bed show.

2020 een stap op weg naar het Watermantijdperk

Astrologen (maar ook oude culturen als bijv. de Maya’s) zeggen al jaren dat we in 2020 nog een crisis krijgen op basis van de planeetstanden dit jaar. 

Hoe dit echter vorm zou krijgen en uit zou werken is echter veel lastiger aan te geven! Je kunt als astroloog soms niet bedenken hoe de planeetstanden op aarde in de materie vorm kunnen krijgen. 

Op 12 januari 2020 stonden Saturnus en Pluto samen in het teken Steenbok. 

Sinds Pluto in 2008 de Steenbok in is gegaan zijn er diverse crisissen geweest. Verder komt de planeet Jupiter dit jaar ook bij Saturnus en Pluto te staan en uiteindelijk eindigt dit op 21 december met de samenstand van Jupiter en Saturnus op 0 graden Waterman.

Er zijn dus diverse astrologische cycli die in deze tijd tot een einde komen en aan een nieuwe cyclus beginnen en volgens mij zijn dit de stappen op weg naar het Watermantijdperk: het tijdperk van broederschap, individualiteit, vrijheid, maar ook gemeenschapszin en sociale contacten.

Wellicht dat we uiteindelijk ook uitkomen dat we allemaal wereldburgers zijn, maar dat zal nog wel enige tijd duren? 

Eerst was er het Vissentijdperk

Een astrologisch tijdperk duurt iets meer dan 2000 jaar en de afgelopen 2000 jaar leefden we in het Vissentijdperk, wat geassocieerd wordt met onder andere het christendom, opoffering, overgave en de kwaliteiten van het tegenover Vissen liggende teken Maagd: dienstbaarheid, kuisheid, reinheid en hard werken. 

We gaan nu het Watermantijdperk in

Nu gaan we dus naar het Watermantijdperk en dan zien we ook de kwaliteiten van het tegenoverliggende teken Leeuw tevoorschijn komen en dat zijn: je hart volgen, zelfexpressie en uniciteit en in combinatie met Waterman krijg je dus je eigen uniciteit die een bijdrage levert aan het grote geheel of de gemeenschap. Dus bij jezelf blijven en leven vanuit je hart en daarmee draag je bij aan het grote geheel.

De huidige samenstand van Saturnus en Pluto werpt ons terug op onze eigen verantwoordelijkheid en innerlijke autoriteit (Steenbok) en transformeert (Pluto) maatschappelijke structuren en patronen (Steenbok).

Read more ...

24 maart 2020

Een Huisreiniging is heel veel meer dan een huisreiniging. Het kan het begin van een nieuw leven zijn.

De kracht van emoties.

Peter is inmiddels een goede vriend die ik in 2009 via een huisreiniging heb leren kennen. Destijds zat hij in zak en as na een echtscheiding die hem emotioneel gesloopt had.  Bij zijn vertrek moest hij in de economische crisis van die tijd niet alleen op stel en sprong plek vinden voor zichzelf maar ook voor 4 Friese paarden: het werd een zwaar onderkomen boerderij met gelukkig wel voldoende ruimte voor de dieren.

Dat was wel even wennen: elke avond alleen thuiskomen in een stil huis, om de 2 weken met 2 jonge meisjes een weekend lang een thuis maken in een oud, koud huis en doen of dat normaal is.

De paarden waren er wel maar ze waren er ook niet. In de stal maar ook in het huis hing een aparte sfeer. Was dit het bekende verwaarloosde huis van een boer die het al jaren net niet meer kan volhouden of was er toch meer aan de hand? 

Daar kwam nog bij dat je in de emotionele rollercoaster van een echtscheiding voortdurend aan jezelf twijfelt en zoekt naar antwoorden

Op de een of andere manier dook op internet de term huisreiniging op: was dat misschien iets? Huis laten meten? Als je na de middelbare school, de universiteit en een nuchtere chirurgenopleiding de hele dag zieke mensen ziet die na een operatie geweldig opknappen wat moet je dan met een energiemeting? Dat is toch een stokje dat beweegt of een rare pendel?? 

Toch de stoute schoenen aangetrokken en Henk gebeld voor een huisreiniging en wat bleek dat nodig!! 

Niet alleen de boerderij had een verstoorde energie, ook Peter was een beetje de weg kwijt. Wat bleek was dat hij, ondanks een zeer succesvolle carrière als chirurg, hij zijn hele leven op zoek was geweest naar erkenning en liefde. Die zoektocht was een gevoel dat hem zijn hele leven al onbewust vergezelde. De scheiding van de moeder van zijn kinderen heeft het onderliggende trauma behoorlijk geactiveerd. In de kern had en heeft hij een hart van goud, en wat in de loop der jaren duidelijk is geworden is dat hij altijd al anders is geweest. Ik weet maar al te goed zelf hoe het is om anders te zijn en te trachten ergens bij te horen.

Read more ...

Spiritueel ontwaken met 5G.

Dit schrijven is voornamelijk gebaseerd en geïnspireerd op het Duitstalige boek Christina deel 3 “bewustzijn schept vrede” ISBN 978-3-905831-67-2. Soms heb ik geinterpreteerd en een kleine aanvulling gedaan.
De Nederlandstalige versie zal waarschijnlijk begin mei 2020 uitkomen (ISBN 978 94 6015 187 3)

De problematiek rondom 5G netwerken
De komst van 5G netwerken biedt meer nadelen dan voordelen.

Het eerste probleem is dat 5G niet alleen voor ons fysieke systeem - ons lichaam -  in niet geringe mate schadelijk is. Het is ook voor onze fijnstoffelijke energielichamen die voor onze spirituele ontwikkeling van belang zijn. Deze worden geblokkeerd en beschadigd.

Dit is zelfs waarschijnlijk de reden waarom men überhaupt besloten heeft om 5G wereldwijd in te voeren; om de spirituele ontwikkeling van de mensen af te zwakken.

Op dit moment ervaren we een grote golf van spirituele ontwikkeling die overal op aarde plaatsvindt. Er zijn echter mensen die niet blij zijn met het spiritueel ontwaken en dat mensen vanuit het hart gaan leven en dan bijvoorbeeld niet meer bereid zijn om voor de machthebbers de oorlog in trekken.

Het is dus logisch dat zij proberen om deze ontwikkeling een halt toe te roepen.

Het probleem is dat de frequenties van het 5G netwerk onze energielichamen blokkeren en daarmee ook onze spirituele ontwikkeling. Door de invloed van deze frequenties kunnen mensen zich minder goed met het Licht verbinden wat weer tot gevolg heeft dat de spirituele ontwikkeling stagneert of zelfs helemaal verdwijnt.

Read more ...

Wat emotionele verstoringen in je woning met je lichaam kunnen doen. 

Laatst werd ik gebeld door een oude vriend uit Sittard. We zijn in den beginne min of meer samen opgegroeid waarna we beiden een andere richting hebben genomen. Het begin van onze geschiedenis lijkt wel op elkaar en toch was de uitwerking totaal een andere.

Door mijn jeugdervaringen (te lezen in mijn boek Onderweg naar Meesterschap) besef ik nu steeds meer dat mijn jeugdervaringen er voor gezorgd hebben dat ik mijn “voelen” had afgesloten, ik had me teruggetrokken, uit contact gegaan om niet meer gekwetst te worden.

Mijn vriend heeft het tegenovergesteld gedaan, hij is met vergelijkbare ervaringen zeer naar buiten getreden. Hij is in Limburg blijven wonen en heeft een groot sociaal en actief netwerk opgebouwd. Hij is nog steeds een gezien persoon. In zijn beroepsmatige leven heeft hij meerdere stressvolle banen gehad. Nu is hij gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson en loopt tegen zijn beperkingen aan.

Door de Parkinson moest hij het rustig aan doen en had hij vooral ’s ochtend veel last van spierverkrampingen.

Een paar weken terug is hij met een camper naar Frankrijk op vakantie geweest. Thuisgekomen voelde hij meteen weer de verkramping, op dat moment besefte hij dat hij daar tijdens de campervakantie totaal geen last van had gehad. 

Read more ...

De Huisreiniging in Oirschot, een echte beleving

Een energetische huisreiniging die ik samen met de bewoners doe is niet zomaar een huisreiniging. Het is een ervarings-workshop, een echte beleving met iedere keer opnieuw een verrassende wending. Dat geldt voor zowel de huisreiniging aan de hand van foto’s waarbij we uitsluitend telefonisch contact hebben. Maar heel zeker ook voor de huisreiniging bij mensen thuis. 

Het enige dat ik aan het begin van een huisreiniging weet zijn de uitkomsten van de meting die ik vooraf gedaan heb aan de hand van de gratis meting + rapportage. Als er uit zo’n rapportage met daarin de energetische stand van zaken van de woning en zijn bewoners een afspraak volgt weet ik over het algemeen nauwelijks vooraf waar ik terecht kom. Is het een groot huis, een bovenetage, modern of een beetje vervuild? Soms is er even een telefonisch contact vooraf om de afspraak te maken maar daarbij ga ik zelden in op de vraag waarom mensen een huisreiniging willen.

Energetische huisreinigingen zijn cadeautjes om te doen en te geven.
Onlangs was er weer zo’n cadeautje en niet alleen voor de bewoners maar zeker ook voor mij zelf. Ik was op een zondagmorgen in Oirschot bij een prachtig stel van eind vijftig en als je daar bent dan begint het natuurlijk met koffie op z’n Brabants met een stukje vla erbij. Hij, zelfstandig ondernemer in de bouw maar tegelijkertijd ook energetisch therapeut. Hij was ook de initiatiefnemer. Zij ook zeer bewust maar meer ingetogen op de achtergrond en minder naar buitenkomend.

Wat is er makkelijker dan om bij gelijke interesses tijdens zo’n rondje koffie kennis met elkaar te maken, aansluiting te vinden en informatie uit te wisselen.

Read more ...

Slaapproblemen, fysieke klachten en emotionele onbalans

Veel volwassenen en speciaal ook kinderen en baby’s slapen slecht.
Vaak krijg ik vragen die te maken hebben met kinderen en ook baby’s die slecht slapen. Belangrijk is om te beseffen dat vrijwel alle kinderen en baby’s een zekere mate van hoog gevoeligheid hebben en daardoor onbewust veel meer opnemen dan we in de gaten hebben. Het vervelende is dat ze niet kunnen praten en alleen met huilen duidelijk kunnen maken dat het niet goed gaat.

Read more ...

Egyptische olie van Sheik Abdull Gamal

We hebben exclusief voor Nederland de 14 oliën voor de (14) chakra's, voor zowel voor de zeven van ousher bekende en de zeven hogere chakra's op voorraad. Daarnaast hebben we ook nog enkele andere mooie oliën.

De in totaal 20 oliën die we nu op voorraad hebben en zijn belangrijkste kenmerken zijn:

De basis chakra's:
1e chakra: Red Amber - Helpt het aardse leven te accepteren

2e chakra: Musk - Helpt schuldgevoelens begrijpen en verwerken
3e chakra: Jasmijn - Individualiteit en "ik" bewustzijn
4e chakra: Rose - Helpt om via het hart op emotioneel niveau te communiceren. Reinigen van het Hartchakra
5 chakra: Amber Kashmir - Helpt om vrank en vrij je waarheid te verkondigen
6e chakra: Sandlewood - Ondersteunt het derde oog zich te openen en geschikt bij meditatie oefeningen
7e chakra: Blue Lotus - Reinigt en activeert 7e chakra en beschermt jouw energie

De hogere chakra's
8e chakra: Pappyrus- Brengt licht en luchtigheid
9e chakra: Mirrhe - Helpt om je te connecten met alle spirituele plekken ter wereld
10e chakra: Frankincense - Bij uitstek geschikt om je huis te reinigen

11e chakra: Nile Flower - Maakt je bewust van je plek in de lichtwereld
12e chakra: Golden Water - "Feel the support of the Universe"
13e chakra: Carnation- Heelt en integreert ervaringen uit eerdere incarnaties
14e chakra: Flower of Saccara - Contact maken met het universum

Overige oliën:
Sheikh Abdull 
- Voor mannen: geloof in je Zelf. voor vrouwen: om de mannelijke energie, indien te laag, te verhogen

Tut Ankh Amon - Kind in je zelf weer be-leven
Salladin -  oppakken van eigen verantwoordelijkheid
Orange Blossom -  Integratie van hogere energieën
Kamfer - Connectie met moeder aarde versterken en nieuwe denkpatronen openen
Maria Magdalena - Goed voor timide mensen

Je kunt je olie kiezen zelf kiezen, of door ons - met de pendel - op jou af te stemmen op jouw persoonlijke energie en situatie van dit moment. Ook zijn combinaties van olie mogelijk, soms zelfs aan te raden.

"De ervaring van Hentje Metz naar aanleiding van het gebruik van de Egyptische olie bij de energetische huisreiniging"

Hentje Metz is een therapeute die vrouwen met borstkanker begeleid. Bij Hentje heb ik in juni 2019 in Doesburg een energetische huisreiniging gedaan en zoals tegenwoordig gebruikelijk hebben ik een flesje Egyptische Amber-olie voor het eerste chakra gebruikt. De olie is om het proces tijdens en na de huisreiniging te ondersteunen. Afgelopen week kreeg ik het verzoek om te kijken welke olie ze nu het beste zou kunnen gebruiken.
De olie die ik nu voor haar heb uit gependeld was Blue Lotus voor het 7e chakra. Zoals uit onderstaande reactie blijkt was het weer een schot in de roos.
30e63cc7 9b3e 4d7a bc4d 5af369c2c72d
Hentje reageert als volgt op de beschrijving van de 7e chakra olie: 

“de eigen scheppende creativiteit op aards niveau te verwezenlijken en tegelijkertijd om het verblijf op andere bewustzijnsniveaus en andere werelden te beïnvloeden en te realiseren, in de beschrijving van de lotus olie kloppen zo met waar ik nu ben in dit leven”

Achtergrond
De hoogenergetische olie die wij gebruiken ben ik voor het eerst tegengekomen tijdens een rondreis die ik in 2006 maakte door Egypte. Na een lange tocht met een klein bootje naar het zuiden over de Nijl, onderweg allerlei tempels bezoekend, en terug met de trein richting Cairo, kwamen we in Gizeh op het station waar we werden opgewacht door Gamal. Hoe

Gizeh henk dat zo gebeurde weet ik nog steeds niet. Hij bracht ons naar zijn “olie-winkel” en liet ons vrijwel meteen door een van zijn bedienden naar de tweede etage van zijn pand brengen. Daar aangekomen hadden we een vrije blik op de grote piramides die op een paar honderd meter afstand lagen. Hier had ik een bijzondere spirituele ervaring die ik ook in mijn boek “Onderweg naar Meesterschap” beschrijf. Het was een indrukwekkende ontvangst en ervaring. Gamal is zeer deskundig op het gebied van oliën en tevens healer.
kaart egypteEind 2015 was ik na een bezoek aan de piramides weer even terug bij Gamal, ik wilde hem na tien jaar persé weer eens ontmoeten. Sinds die tijd gebruiken we de hoogenergetische olie (die we zelf meenemen bij ons bezoek aan Egypte) voor individuele consulten, bij huisreinigingen en bij binnenkort te organiseren workshops om de chakra’s op te ruimen en te activeren.

B23B7A7CC3F78EF7AB8B14ABC18462C74A655E71A6FB36646Dpimgpsh thumbnail win distr
Gamal Abd El Samie Zaki

Master of Aromatherapy, 
Alchemist and Therapist, 
Reiki Master
Master Sufi.

Gamal beschikt over oude kennis die destijds in de Heilige Egyptische Tempels gebruikt werd en die terug gaat tot ver voor de tijd van de geboorte van Christus.
Hij is opgegroeid aan de voet van de piramides van Gizeh en is daardoor in contact gekomen met de energie van die plekken en zich bewust geworden van de heiligheid om verbonden te zijn met het hele universum.
Na een initiatie op Mont Sinaï is hij, om zielen te helen, gestart met het werken met Heilige Oliën. 

Door het gebruik van het extract van planten en bloemen heeft hij ontdekt dat de mens de mogelijkheid heeft om veiligheid, vrijheid en liefde te herwinnen en zichzelf opnieuw te ontdekken en in contact te komen met en de Universele Liefde te ervaren. En daardoor als vanzelf de mentale illusies achter zich te laten (dat is wat ons ziek maakt) en de levensvreugde terug te krijgen. 

Gamal gebruikt de essences al meer dan 26 jaar en zijn familie heeft al gedurende 5 generaties de kennis van de Heilige Oliën bewaard om mensen te ondersteunen op zowel Fysiek, emotioneel, metaal als spiritueel niveau.

Werken met deze heilige Egyptische oliën, houdt in dat je werkt aan het beëindigen van leed en verdriet. Gelijktijdig activeer je het geven en ontvangen van liefde. Want deze oliën zijn een natuurlijke vorm van helende energie, een vorm van liefde. Dat kan je duidelijk ervaren zodra je met de oliën in contact komt. Bij het werken in groepen ontstaat met en door de olie een gemeenschappelijke energie; synergie. De deelnemers in de groep veranderen, voelen de liefde en delen die als vanzelf. 

Het bijzondere van de oliën in vergelijking tot andere oliën is, dat ze de vier niveaus van “Zijn” direct met elkaar verbinden; het fysieke met het emotionele, mentale en spirituele. Daardoor gaat de werking snel en effectief, sneller dan alle andere middelen die we kennen. De oliën geven ons namelijk datgene wat we nodig hebben én op het niveau waarop we het nodig hebben, want staan in direct verband met de chakra's.

Read more ...

Mijn kijk op orgaandonatie. *

Er wordt heel wat gediscussieerd over orgaandonatie en orgaantransplantatie. Om voor mezelf mijn waarheid helder te krijgen heb ik heel wat afgelezen. Zo was er het boek van Pim van Lommel met zijn BDE (bijna dood ervaringen)
De informatie komt uit het 2e boek van Bernadette von Dreien over haar dochter Christina "het visioen van het goede"

Graag wil ik dit met jullie delen om je eigen beeld te verruimen.

Volgens dat artikel zijn er 4 aspecten die te onderscheiden zijn: 

Cel-geheugen: 
Dit is het eerste belangrijke aspect om over na te denken in geval van orgaantransplantatie.

Alles wat in onze ziel is opgeslagen – en nog veel meer – is ook in iedere cel van ons lichaam opgeslagen. Ons karakter, onze manier van gedragen die we door ervaringen van onze vroege levens en in de loop van ons huidige leven opgebouwd hebben. Onze voorkeuren en waar we een afkeer van hebben. Al deze informatie is energetisch opgeslagen in onze lichaamscellen. Dit noemen we het cel-geheugen waarin het volledige verzamelde karma van een mens is opgeslagen. 

Read more ...

Een prachtig boek voor op vakantie en als je niet kunt wachten dan begin je er gewoon nu al aan.

Via onze goede kennis en therapeute Dineke Rumpff kregen we een fantastisch boek aangereikt. 
Dineke Rumpff is gespecialiseerd in thema's rondom alleen geboren tweelingen en soms zelf drie- of meerlingen. Daar is sprake van als je (meestal) een aantal weken met een broertje of zusje samen in de baarmoeder gezeten hebt en de andere tweeling helft vroegtijdig terug naar de andere kant gaat.
Waar we met z'n allen heel lang niet bij stil gestaan hebben is dat er een ontzettend krachtige eenheids-band geweest is tussen deze zielen. Het vroegtijdig vertrek veroorzaakt “stiekem” en sluimerend grote emotionele trauma's die er vaak pas op veel latere leeftijd op heel veel verschillende manieren uit kunnen komen. Sommigen hebben een vermoeden, anderen totaal niet. Ook ouders weten er vaak niets van omdat het verlies niet altijd opvalt.
Zowel Antoinette als Henk hebben samen met Dineke aan onze eigen thema's gewerkt, zelfs onlangs nog. Ook hebben we zeer regelmatig mensen doorgestuurd waarvan we een vermoeden hadden dat het tweeling-thema bij hen een rol speelde.

Read more ...

Maart 2019

Huisreiniging-XXL via Skype of telefoon

Een huisreiniging-XXL via Skype of telefoon (op afstand) is een prima alternatief voor een Huisreiniging-XXL bij jou thuis. 

Door persoonlijke omstandigheden en de reisafstand kunnen de kosten voor een Huisreiniging-XXL bij jou thuis te hoog zijn. Ook voor mensen die in buiteland wonen is een Huisreiniging-XXL ter plekke soms onmogelijk. Waar ik bij wil aantekenen dat ik zeer regelmatig in België werk. Ook in de grenstreek met Duitsland ben ik regelmatig actief.

In alle gevallen dat een huisreiniging ter plekke niet haalbaar is, is een huisreiniging via Skype of gewoon per telefoon een prima alternatief.

Een Huisreiniging-XXL via skype is in elk geval een heel stuk goedkoper en het effect is hetzelfde. De kosten zijn in totaal € 75,00 (incl. € 15,- nazorg)

Hoe ga ik bij een Huisreiniging op afstand te werk?

Ik vraag om mij via mail of WhatsApp van alle ruimtes foto’s op te sturen, ook ontvang ik graag een foto van de aanvrager en eventueel van het gezin.

Vervolgens maken wij een afspraak om de Huisreiniging uit te voeren. 

De behandeling vindt plaats doordat de bewoner achtereenvolgens in iedere kamer gaat staan terwijl ik de foto van de desbetreffende ruimte op mijn scherm heb. 

Ik zoek per ruimte de juiste kristal erbij en reinig via de bewoner iedere ruimte. Op die manier gaan we de hele woning door.

Als afsluiting verbind ik, weer via de bewoner, alle ruimtes met elkaar en sluiten de woning energetisch af. Vooral deze laatste handeling geeft een zeer krachtig resultaat.

Nazorg

Ook bij een Huisreiniging-XXL op afstand hoort standaard nazorg. Hierbij bestaat de mogelijkheid om na de reiniging regelmatig telefonisch contact te hebben om de voortgang te begeleiden. 

Klantervaringen Huisreiniging op afstand

Maart 2019

Hoe ziet een Huisreiniging XXL eruit? Wat doe ik en wat merk je?

Als ik (bijna altijd op tijd) bij je ben beginnen we onder het genot van een kop koffie met de kennismaking. Uiteindelijk komt er toch een “vreemde” in je woning. Voor die kennismaking nemen we de tijd en wordt het ijs gebroken. Wat ik vrijwel altijd merk is dat het voor iedereen zo natuurlijk aanvoelt.

De volgende stap is dat ik laat zien hoe ik met mijn pendel en meetformulier de energiewaardes meet. In feite doe ik de meting – die ik al vooraf in de rapportage toegestuurd heb – ter plekke nog eens over. Ik neem voldoende tijd om alles uit te leggen, vragen te beantwoorden en toe te lichten.

Read more ...

Niet pluis in huis? Maak van je woning een krachtplek!

 

Krachtplekken en poortwachters

Een Poortwachter heeft meerdere betekenissen. 

Wonen op een (verstoorde of sluimerende) krachtplek

Mensen blijken steeds vaker, zonder zich hiervan bewust te zijn op een sluimerende of verstoorde krachtplek te wonen. Soms hoeft deze sluimerende plek alleen maar versterkt te worden en in het bewustzijn van de bewoner geactiveerd te worden. Vaak echter zijn het in het verleden misbruikte krachtplekken en verstoord geraakte plekken die in plaats van licht negativiteit uitstralen. In vrijwel alle gevallen is er over het algemeen, in min of meerdere mate, sprake van fysieke, emotionele, mentale of spirituele klachten.

Je woont nooit ergens toevallig.

Sowieso woont iemand nooit ergens toevallig. En zeker ook alle mensen die op een sluimerende of verstoorde krachplek wonen, wonen hier ook nooit toevallig. Ze wonen er soms al jaren en ze hebben, zonder zich daarvan bewust te zijn, een taak in het openen van een verstoorde of slapende krachtplek. In alle gevallen hebben ze (meestal onbewust dus) al die tijd al zo’n immense krachtplek in beheer. 

De meesten ervaren soms al jaren klachten. Anderen hebben, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn geweest van de plek, er een plek van gemaakt die licht uitstraalde over de omringende velden en de omringende buurten. Sommige krachtplekken hebben na een transformerende behandeling een reikwijdte van tientallen kilometers. De rol van poortwachter die zo iemand heeft is niet te onderschatten, hiermee kan namelijk het nieuwe bewustzijn, de nieuwe aarde zou je kunnen zeggen worden verankert op de oude aarde. 

Tegelijkertijd is de ziel van de poortwachter, zonder dat je dit bewust doet, de verbinding tussen deze dimensie, de fysieke aardse dimensie en de dimensie velen dimensies daarbuiten, van de engelen, zeker ook de Elohim, de hogere lichtwezens. 

Welke verstoringen kan ik bij een meting tegenkomen?
 • Emotionele verstoringen die opgeslagen zijn in het geheugen van de woning of praktijk. Dit zijn de overblijfselen van alle emotionele gebeurtenissen die ooit op die plek of in het gebouw hebben plaatsgevonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  • Emotionele gebeurtenissen als ziekte, overlijden en ernstige conflicten.
  • Oorlogshandelingen die op die plek ooit hebben plaats gevonden.
 • Verstoringen van natuurlijke aard.
  • Wateraders, aardstralen en breuklijnen
  • Verstoorde krachtplekken
  • Latent aanwezig krachtplekken die wachten op ontsluiting
  • Verstoorde Leylijnen, gekoppeld aan verstoorde krachtplekken
 • Technische straling
  • Vanuit menselijke activiteiten als zendmasten en afkomstig van satellieten
  • Buitenaardse straling die gebruik maakt van onze netwerken
 • Achtergebleven zielendelen
  • Ontstaan vanuit heftige gebeurtenissen op een bepaalde plek. Zielen hebben door deze emotionele schok een stukje van hun ziel daar achtergelaten. Regelmatig is mij gebleken dat bij aanvragers van een huisreiniging zij zielendelen ooit ergens hebben achtergelaten als gevolg van heftige emotionele gebeurtenissen in het verleden. 

Wil jij weten hoe het in jouw woon- of werkogeving is?

Maak van je woning een krachtplek!

Laat je woning niet langer een energie-zuigende plek zijn. 

Zelf wonen wij op een mooie plek aan de rand van Huissen met een "mooie" grote natuurlijke eeuwenoude - door een dijkdoorbraak ontstane - waterplas, een wiel of kolk, de "Diepe Bloem" die pal naast het huis ligt. Zie de foto.grote bloem
Als je de plek ziet met het uitzicht denk je waauw, wat prachtig.


Echter schijn bedriegt. Er eenmaal wonend kwamen we er door ervaringen achter dat er van alles energetisch mis was met deze woning en de naastliggende "mooie plek". De kinderen van Antoinette hadden vroeger ook vaak nachtmerries en zagen enge wezens.

De energetische meting voorafgaand aan de Huisreiniging die ik eind 2016 gedaan heb wees uit dat er destijds een aardstraal liep aan de binnenkant van de buitenmuur, pal onder de slaapkamer en de praktijk. Die buitenmuur lag ook pal langs de vijver.

Een Huisreiniging met de bijbehorende nazorg leverde grote verbeteringen op. Toch ontdekten we in de loop van de tijd nog meer verstorende factoren. Achteraf bleek dat meerdere vorige bewoners van dit huis ook allerlei problemen ondervonden.

Read more ...